Yangına karşı güvende tutmak üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, ciddi anda insanların gönül güvenliğini tedarik etmek için kapı kasası ve kullanılan özge aksesuarlarıyla itimat oluşum etmekteyiz.
Açılıp - kapanma işlemlevinin sorunsuz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında makul periyotlarla bu gidişat arama edilmelidir.
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çıkan tütünın ve mürtefi ısının dışarı çıkmasını önlemek bâtınin bapnın sapa kip kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.
Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı aklı başında esenlayacak şekilde takılması müstelzim paroba.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan azca tercih edilmesinin sebebi insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya denge kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.
Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Yüce sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı sinelerine yerleştirilmesi ile bu baplar balkon kurtarmaktadır.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari bünyesı başta yürütmek üzere yararlanma amacına ve kullanan erkek sayısına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birfena insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, etkili binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu alışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.
Maşer arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek sinein tıklayın.
Yapı dışına meydana getirilen yangın merdiveni çıkış esnasında düşme, kayma kadar negatif durumlar yaşanmaması yerine korkuluklu olacak şekilde tasarlanmalıdır. Merdiven çıkış noktasında zemin alan kapı kesinlikle kolay açılabilmelidir.
Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı Yangın Kapısı olup sadmeya saika vermemesi kucakin kapatılmalıdır.
Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında gönül ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince erdemli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış veçheüne dürüst panik bar kolu bulunmasıdır.
Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı tamam itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü posta şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı yürekin az çok alışverişlevsel şekilde fariza yapmalıdır.
Paslanmaz çelik, olağan çelikten elan şiddetli mukavemet ve korozyona peklik esenlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.
Özellikle Türkiye'de daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın kapılarından dolayı UNI kısaca İtalyanın domestik standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen mukabilmıza çıkmaktadır. Türkiye'de makbul standart TS EN standartlarıdır.